torsdag 31 juli 2014

New Delhi Borås

New Delhi - Borås : den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull"Den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige"

Så står det på framsidan av boken som pryds av en helig ko, en elefant och en man på en cykel. Och visst är berättelsen osannolik. Pikej, född kastlös och i en djungelby i östra Indien får som traditionen bjuder, en astrolog att sia om hans framtid. Han ska gifta sig med en utländsk flicka som äger djungel och är född oxe. Pikej flyttar till New Delhi och går på konstskola, där han lär sig att rita människor. En kväll träffar han Lotta. Blonda Lotta från Borås, vars far är markägare.

Det är som en saga. Ögonblicklig förälskelse och enorma avstånd och sociala klyftor som hinder. Men varken Pikej eller Lotta vägrar att ge upp på sin kärlek. När Lotta måste återvända hem till Sverige friar Pikej och Lotta säger ja. Skilda åt skriver de brev och saknar varandra något fruktansvärt. Deras historia sprider sig och alltfler människor blir inblandade i att försöka sammanföra de älskande tu igen.

Pikej kan dock inte vänta på att någon annan ska lösa problemen med avstånd och klyftor. Han bestämmer sig för att satsa allt. Han köper en cykel och börjar cykla västerut, för att ta sig hela vägen till Sverige. Pikej möter många hinder, men även många fantastiska människor som hjälper honom att övervinna alla svårigheter. Och tillslut kommer han äntligen fram till Borås, där Lotta väntar.

Hela boken är fantastisk från början till slut och ger en otroligt bra känsla i hela kroppen. Den fyller en med hopp och glädje och får en att tro på att kärleken övervinner alla hinder. Pikej och Lotta är som vilken storslagen kärlekshistoria som helst i den litterära och verkliga världen. Med goda medmänniskor och vänner, motgångar och omöjliga situationer får vi följa Pikejs resa för att återförenas med Lotta.

En riktigt bra kärlekshistoria helt enkelt.

Du kan låna den hos oss, vi har den både som inbunden bok och inläst på Daisy av Anders Palm.

Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar