onsdag 30 juli 2014

Under kupolen


På en helt vanlig dag så omsluts det lilla samhället Chester's Mill av en osynlig mur, ett otroligt starkt kraftfält.

Plötsligt regnar det ner vrakdelar från himlen och fordon blir kapade på mitten. Det är början på en otroligt gripande skildring över hur livet kan förändras på en minut. Dale "Barbie" Barbara som precis minuter tidigare har varit på väg att lämna Chester's Mill blir därför fast och isolerad med övriga befolkningen.


Livet går snabbt utför och när den före detta militären Barbie som jobbar som kock i Chester's Mill blir kontaktad av överste Cox på uppdrag från presidenten blir det en chock för Big Jim Rennie som tycker att han borde vara den som styr. Barbie ska enligt Cox vara den som innehar makten samtidigt som han försöker få fram information angående kupolen. Barbie blir därför snart ett hot emot Big Jim som genom sin son får en perfekt möjlighet att bli av med Barbie.

Under kupolen är en mörk berättelse om vad som kan hända när en grupp människor helt plötsligt blir isolerade och måste överleva och börja tänka framåt igen. Stephen King visar återigen att han är en mästare på att utveckla karaktärer och skapa en roman som känns verkligen trots det overkliga i den.

Boken har 2013 blivit omgjord till en serie i USA och där sänds andra säsongen just nu. 

Kom in och låna den hos oss på biblioteket :-)
Nathalie 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar