fredag 15 augusti 2014

Alla själars natt

Alla själars natt (pocket)Det här är första delen i en trilogi, där vi precis fått in den sista delen på engelska. På svenska får vi nog vänta lite till innan de två andra delarna i trilogin trillar in. Böckerna i den här serien är långa och tar därför lite extra lång tid att översätta.

I första boken får vi följa Diana Bishop dotter till en häxa men som inte kan utföra någon magi själv. Hon studerar historia, och i Oxfords Bodleian bibliotek hittar hon ett gammalt manuskript om Alkemi. Ett försvunnet, magiskt manuskript. Diana har med sin upptäckt satt igång en rörelse av vampyrer, häxor och demoner som inte går att stoppa. Alla vill de ha manuskriptet, och Diana vet inte hur hon ska hantera situationen.

Tacksamt nog får hon hjälp av en karismatisk vampyr som heter Matthew. Han forskar genetik och försöker hitta svaren på gamla gåtor i blod mellan släktled och ättlingar. Dock dröjer de inte länge innan Diana inser att hon kanske har mer känslor än hon borde för Matthew. Något som är totalt förbjudet i den värld de lever i. Vampyrer och häxor är dödliga fiender och deras kärlek är något som aldrig tidigare hört talas om.

Alla själars natt, eller Discovery of Witches som den heter på engelska är en tjock bok, men som levererar med varje sida. Dess förmåga att blanda både alternativ historia, vetenskap och romans får en att bli hopplöst fast i historien och följer med skräckblandad förtjusning med till sista sidan. Kom in och låna den hos oss, på svenska eller engelska, och du kommer ha en bok som följer med dig långt efter att du läst klart den. Läs gärna del två och del tre också!

Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar