fredag 8 augusti 2014

De ickesynliga

De ickesynliga Har du någonsin följts av känslan att det är någon annan i rummet med dig? Att det står någon bakom din axel och stirrar på vad du gör? Då kanske du förstår vilka de ickesynliga är. De är den länge sedan glömda brodern till människan.

För flera tusen år sedan levde vi sida vid sida, byggde pyramiderna ihop. Men sen började människan att utveckla sig allt längre från naturen, medan de ickesynliga stannade kvar i skogen och behöll de värden som vägleder dem än idag. Ge och ta precis vad naturen erbjuder och du behöver. Upprätthåll balansen.

Alexandra är en ung journalist-student som tar som uppgift att skriva en uppsats om barns låtsasvänner, och börjar se ett oroväckande mönster. Att hon ser samma mönster på det mentalsjukhus där hon jobbar extra gör inte saken lättare att ignorera. Barnen pratar om de vita människorna som finns överallt, som aldrig slutar studera dem.

Alex hittar Adam, en Albino som ger hennes frågor diffusa svar och skapar fler frågor. Hon träffar även en grupp med invigda. De vet precis vilka de ickesynliga är, och vad de har för uppgift i samhället. Men när hon försöker förklara vad hon hittat för sin bror så går allting fel, och plötsligt är det en fråga om liv och död. Kommer hon vara skyldig till att en hel ras förintas, som så många andra försvunnit från jorden efter människans framfart, eller kommer hon vara skyldig till sin egen familjs förföljelse och slutgiltiga död?

Hur Alex hanterar hemligheten och vad den innebär för mänskligheten och för henne själv kan du läsa om i Fredrik Häréns underbara bok De Ickesynliga. Låna den hos oss!

Emelie

Ps. Här är en musikvideo Gravitonas har gjort som ledmotiv till boken.
Låten heter Lucky Star



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar